KIM
HEIJDENRIJK

Mevrouw Breek

De knappe en charmante Johanna Maria Breek (1896 - 1970) kan met haar gezin goed leven van de oplichterspraktijken van haar man, de joodse Philip Bremer, en haar eigen praktijk als Mevrouw Breek, de populaire kaartlezeres en waarzegster.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt Johanna een nóg lucratievere handel: het aangeven van Joden. Waar ze velen van hen de toekomst voorspelt, ontneemt ze deze ook aan tientallen mensen. Familie, vrienden en kennissen ontkomen niet aan haar verraad en worden opgepakt en afgevoerd naar concentratiekampen. Zo ontpopt Mevrouw Breek zich gaandeweg tot een niets ontziende psychopate. Voor haar is iedereen inwisselbaar. Zelfs haar eigen man en oudste zoon worden het slachtoffer van haar sinistere activiteiten. Beiden komen om in Auschwitz.

Nadat haar twee resterende zoons uit angst voor hun gewetenloze moeder na de oorlog emigreren, hertrouwt Johanna met een uit de oorlog teruggekeerde Nederlandse SS'er. Wanneer ze na een paar jaar besluit van hem af te willen, pleegt haar schoonzoon een aanslag op hem. Deze mislukt. Na haar scheiding trouwt Johanna Breek voor een derde maal, met een Haagse boekhandelaar. Ook deze weduwnaar moet zijn nieuwe liefde met de dood bekopen. Hij wordt op gruwelijke wijze omgebracht in zijn winkel. De jongste zoon van Johanna Maria, Pierre, legt een bekentenis af en wordt veroordeeld voor de moord. Maar ook hij kan de nylon kous onder het lijk niet verklaren...

'Mevrouw Breek' is de biografie van onvoorstelbare menselijke slechtheid. Hebben wij hier werkelijk met een Nederlandse seriemoordenares te maken? Het boek en kruipt onder je huid en laat de lezer in verbijstering achter. Nog geen twee weken na de verschijning van 'Mevrouw Breek' onderging het boek al haar tweede druk en vier weken later alweer de derde druk.

'Mevrouw Breek' (ISBN 9789089750891) is verschenen bij Just Publishers en ligt nu in de winkels. Mevrouw Breek is ook als e-book leverbaar. Het kost €9,95 en is te bestellen via de website van uw boekhandel.


Het boek bestellen? Mail naar info@kimheijdenrijk.nl