KIM
HEIJDENRIJK

Op Zoek naar George

De voorliefde voor geschiedenis zorgt ervoor dat de voormalig journaliste Kim Heijdenrijk zich na haar verhuizing gaat verdiepen in haar nieuwe straat. Al snel komt ze erachter dat aan het einde van deze Haagse straat ooit een berucht weeshuis stond; Huize Groenestein.

Kim gaat op zoek naar informatie en stuit op Marktplaats op een oude ansichtkaart. Het poststuk blijkt in 1916 beschreven en verzonden door de dan 13-jarige George Krul. Wat hij op de kaart aan zijn oom schrijft raakt haar. Wie was 'Sjors' en wat is er van hem geworden?

De nieuwsgierig geworden Kim Heijdenrijk puzzelt in ruim anderhalf jaar de hele tragische geschiedenis van George in elkaar. De feiten van zijn leven schetsen een indringend beeld van de levens van 'gewone' mensen in de 20e eeuw. Meer informatie over de totstandkoming van het boek kunt u lezen in het artikel 'Haagse dingen die je niet voorbij kunt laten gaan'. Kim schreef dit artikel voor Gen. Magazine, de glossy van het CBG, Centrum voor Familiegeschiedenis. Klik hier om de PDF online te lezen.

Het door Kim geschreven boek geeft, aan de hand van het leven van George, een uniek tijdsbeeld van het Nederland tussen 1860 en 1980; de periode waarin het fundament van de Nederlandse welvaartsstaat werd gelegd. Op zoek naar George verscheen 30 januari 2017 bij uitgeverij WATER, ISBN 978-94-92495-04-4, Paperback, 270 pagina's, € 15 


Het boek bestellen? Mail naar info@kimheijdenrijk.nl