KIM
HEIJDENRIJK

Tattoo Jan

 In dit boek wordt de geschiedenis en opmars van de tatoeage in Nederland beschreven aan de hand van het levensverhaal van Jan Born, een échte tatoeëerder.

Jan Born (Bergambacht, 1958) is één van de eerste en nog altijd praktiserende professionele tatoeëerders van Nederland. Zijn leven leest als een avonturenroman: hoe hij als Delfstblauwschilder de overstap maakte naar het schilderen op de huid, zijn eerste shops in Vlaardingen, zijn kleurrijke klanten, zijn passie voor de Formule 1, het succes van Tattoo Studio Jan in het centrum van Rotterdam, de avonturen die hij beleefde op conventies en de terugkeer naar zijn éérste en grootste liefde: het Delftsblauw.

In Tattoo Jan gaat de auteur op onderzoek uit naar de geschiedenis van de tatoeage in Nederland, aan de hand van het leven van Jan, die Henk Schiffmacher ooit ‘een échte tatoeëerder’ noemde. Heijdenrijk beschrijft doldwaze situaties waarbij ze zélf aan den lijve ondervindt waar de passie van de prikkende ambachtslui vandaan komt en de liefde voor de lichaamsversiering van de klant. Tattoo Jan is een eerbetoon aan één van Neerlands tatoeagegrootmeesters en een boeiend en hilarisch onderzoek naar het heden en verleden van de tattoo in Nederland.

Tattoo Jan: Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland is in het voorjaar van 2022  bij Just Publishers verschenen.  Het boek bestellen? Mail naar info@kimheijdenrijk.nl