KIM
HEIJDENRIJK

In het nieuws

7 februari 2022:

Kim is het omslagverhaal van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam.

1 februari 2022:

Website In de Buurt verkiest Kim tot inwoner van de week. Het verhaal is hier te lezen.


23 december 2021:

Kim staat in de weekkrant Den Haag Centraal met de kerstactie van Colette & Co.

10 december 2021:

Diverse media besteden op deze dag aandacht aan het vaststellen van de Top 10 van de kandidatenlijst van de Haagse Stadspartij voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Kim is nummer 9 op de lijst.

14 november 2021:

In Het Woordenrijk op Den Haag FM vertelt Kim over Colette & Co en hoe het is nu officieel "parttime boekhandelaar" te zijn. De uitzending is hier terug te luisteren.

3 november 2021:

Voor de uitvaartspecial van het AD werd Kim gevraagd mee te werken aan een pagina over herinnering.

11 januari 2020:

Geschiedeniswebsite Historiek kondigt de 100 best verkochte boeken in hun online boekwinkel aan, sinds deze opende in 2008. Mevrouw Breek staat in de lijst.

10 januari 2020:

Kim is te gast in de bekende boekenpodcast 'Het Verhaal' van Monique Huijdink. Klik op de afbeelding om de podcast direct te beluisteren.

8 mei 2017:

NBD/Biblion schrijft een recensie over 'Op zoek...' en vermeldt het boek in de wekelijkse aanschafinformaties voor de bibliotheken.


21 december 2019:

Kim mag bij Frits Huffnagel aanschuiven in zijn talkshow FRITS! op Omroep West. Klik hier om de uitzending terug te kijken.


6 december 2019:

Konkreet Nieuws plaatst een verslag van de boekpresentatie van Kim in de krant en op haar website.

10 december 2019:

Geschiedeniswebsite Historiek plaatst een groot interview met Kim over de totstandkoming van Mevrouw Breek. Klik hier om het te lezen.

8 december 2019:

Kim is te gast in Het Woordenrijk, het boekenprogramma op Den Haag FM. Terugluisteren kan hier.

28 november 2019:

'Mevrouw Breek' is Boek van de Dag in Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Noordhollands Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant.

26 november 2019:

"Wat een boek is dit, zeg. Zet u schrap, willen we de lezers vast meegeven..." 'Mevrouw Breek' in de nieuwste editie van De Oud-Rotterdammer:

10 november 2019:

Kim is de hoofdgast in 'Victor's Art Café', het radioprogramma van historicus en publicist Victor Laurentius.

5 november 2019:

De Flevopost, de huis-aan-huiskrant van Lelystad, besteedt aandacht aan Mevrouw Breek. Kim groeide op in Lelystad en woonde daar tot ze op haar 23e naar Den Haag verhuisde.

26 oktober 2019:

Rodi Media, de huis-aan-huis kranten in Noord-Holland besteden aandacht aan 'Mevrouw Breek'. Zie onder meer, hier.

21 oktober 2019:

Geschiedeniswebsite Historiek plaatst een uitgebreide voorpublicatie van 'Mevrouw Breek', zie hier.

21 oktober 2019:

Op de pagina 'Vrouw' van de Telegraaf verschijnt een artikel over 'Mevrouw Breek', zie hier.


20 oktober 2019:

De populaire website Fransca.nl publiceert een verhaal over 'Mevrouw Breek', zie hier.

20 oktober 2019:

TV West is aanwezig bij de boekpresentatie in De Prael en interviewt Kim en Jeff Bremer, de uit Australië overgevlogen kleinzoon van Johanna Maria Breek. Het item is hier terug te zien.

19 oktober 2019:

AD/Rotterdamse Courant publiceert een paginagroot verhaal over Kim en 'Mevrouw Breek'.


19 oktober 2019:

AD/Haagse Courant publiceert een artikel over Kim en 'Mevrouw Breek', hier online na te lezen.

16 oktober 2019:

Kim is te gast in het radioprogramma 'Dossier Mastenbroek', het misdaadprogramma van Den Haag FM. Klik hier om het fragment terug te luisteren.

16 oktober 2019:

Weekblad Nieuwe Revu publiceert een voorpublicatie van 'Mevrouw Breek' van acht pagina's.

16 oktober 2019:

De Telegraaf plaatst op de regiopagina's een artikel over 'Mevrouw Breek':

15 oktober 2019:

Misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink besteedt op zijn website aandacht aan 'Mevrouw Breek'.


15 oktober 2019:

De Nieuws BV op Radio NPO 1 heeft Kim te gast om te praten over 'Mevrouw Breek'. Klik hier om het interview terug te luisteren én te zien.


14 oktober 2019:

Kim is een uur lang te gast in 'Studio Haagsche Bluf' van Omroep West. Het interview is hier terug te luisteren. Naar aanleiding van het gesprek publiceert West een verhaal op haar website, dat hier te lezen is.

3 oktober 2019:

Quest plaatst in het nummer 11-2019 een aankondiging van 'Mevrouw Breek':

27 september 2019:

Haagse Historie Magazine plaatst in haar najaarsnummer een voorpublicatie van drie pagina's uit 'Mevrouw Breek' over de Haagse episode in het leven van Johanna Maria Breek. (Zodra het nummer niet meer in de winkel ligt, zal de volledige voorpublicatie worden gepubliceerd.)
22 februari 2019:

De bekende social media pagina DIWMOTZ (Dit is waarom mensen op Twitter zitten) maakt een special over Kim, die ook graag Twittert, met haar leukste tweets: https://diwmotz.nl/10x-kim-heijdenrijk/
29 december 2018:

Weekkrant Den Haag Centraal beschouwt het verhaal dat Marc Konijn in april over Kim schreef één van de beste interviews van het afgelopen jaar. Het artikel kunt u hier lezen.

30 juli 2018:

Joke Korving was de eerste vrouwelijke journalist van De Haagsche Courant. Ze maakte veertig jaar lang 'haar' pagina met mooie verhalen over bijzondere mensen, gewoon en beroemd. De verhalen werden verschillende malen gebundeld. Na haar pensioen werkte ze voor Den Haag Centraal.

Inmiddels is ze de zeventig voorbij en tekent ze nog altijd verhalen op over 'bijzondere mensen die anders niet voldoende gehoord zullen worden'. Elke week publiceert ze een groot interview op haar blog. Deze week is mij (en George) de grote eer ten deel gevallen. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

28 juni 2018:

Het vinden van een foto van George haalde AD/Haagsche Courant. Christy Dollen tekende het verhaal op, Frank Jansen maakte de foto. Het artikel is ook op de website van de krant te lezen, zie hier.

17 mei 2018:

'Op zoek naar George' is één van de 22 boeken op de longlist voor de Die Haghe Geschiedenisprijs. Het persbericht van Die Haghe, met uitleg over de prijs en alle genomineerde titels kunt u hier downloaden: Persbericht Die Hage - Longlist geschiedenisprijs.doc

17 april 2018:

Kim is een van de gasten van Rob Verhoeven's live talkshow 'Verhoeven doet buurtonderzoek' in Zaal 3 van Het Nationale Theater.

13 april 2018:

Dag van de Haagse Geschiedenis en ook Kim is (weer) van de partij. Dit jaar kreeg zij zelfs haar eigen kraam waar ze veel liefhebbers van de Haagse geschiedenis en van haar boek mocht verwelkomen. Het was een fantastische dag!

5 april 2018:

Weekkrant Den Haag Centraal publiceert een 'groot interview' met Kim. De tekst is van Marc Konijn, de foto's zijn van Piet Gispen. U kunt het artikel lezen door deze PDF's te downloaden: DenHaagCentraalSpread1.pdf en DenHaagCentraalSpread2.pdf

20 maart 2018:

Kim wordt deelnemend kunstenaar van het landelijke project Pakje Kunst. In omgebouwde sigarettenautomaten 'verstoppen' kunstenaars uit heel Nederland hun werk. Kim maakte een miniboekje van de proloog van 'Op zoek naar George' en maakte een tijdcapsule met objectjes uit de tijd George leefde.

De automaat voor Den Haag staat bij MIAW aan de Noordwal.

16 maart 2018:

Met ingang van dit jaar is Kim columnist bij het magazine Haagse Historie. Op deze datum verschijnt haar eerste columnover het Haagse Anatomisch Theater. (De inhoud van de column wordt gedeeld op het moment dat de volgende editie is verschenen, 13 juni.)

29 december 2017:

De jaarlijkse verkiezing van 'Hagenaar van het Jaar', georganiseerd door het AD. Het viel Kim ten deel één van de Juryleden te mogen zijn. Melissa Frieser werd door haar stadgenoten verkozen tot Hagenaar van het Jaar. De jury koos voor Leila Prnjavorac.


9 oktober 2017:

Kim doet met Maurits Burgers mee aan de geschiedenisquiz 'Van Alle Tijden'. Ze zitten in eerste uitzending en helaas houdt het avontuur voor hen daar ook op. Terugkijken kan hier.


1 augustus 2017:

Op dinsdag 1 augustus is Kim te gast in Het Woordenrijk XXL van Den Haag FM. Van 21.00 tot 23.00 wordt Kim aan de tand gevoeld over haar boek. Ook vertelt zij over schrijvers en boeken die haar inspireren aan de hand van zelfgekozen muziek. Een audiofragment is nog niet beschikbaar.

4 juli 2017:

Tineke, recensente voor Bol.com, zet 'Op zoek naar George' in de Top 10 van haar favoriete boeken:


19 april 2017:

In het populaire wetenschappelijke tijdschrift Quest verschijnt een recensie.

30 maart 2017:

Grazia noemt 'Op zoek naar George' in het kader van de boekenweek; 'Dit moet je nú lezen'.


16 maart 2017:

In de nieuwe editie van Gen. Magazine van het CBG/Centrum voor familiegeschiedenis verschijnt een recensie. Klik op de link om het te lezen.

Gen 1-2017.pdf

1 maart 2017:

Leidsch Dagblad plaatst een artikel over het boek:

5 februari 2017:

KRO Adres Onbekend besteedt opnieuw aandacht aan Op zoek naar George. Dit naar aanleiding van de zoektocht die het radioprogramma leidde naar mensen die George kenden eind 2015, zie onder. Nu het boek er is, zendt het programma een mooie lange reportage uit over de totstandkoming.

De uitzending is hier terug te luisteren. De reportage begint rond 33 minuten.

30 januari 2017:

Kim is te gast bij 'Debby en Haar Mannen' van Omroep West. Debby en haar 'man van de dag' Curt Fortin spreken haar over 'Op zoek naar George'. Klik hier om het YouTube-fragment te bekijken.

28 januari 2017:

AD/Haagse Courant plaatst in de zaterdagkrant een paginagroot artikel van Christy Dollen over de zoektocht en het boek.


27 januari 2017:

Kim is te gast in 'Studio Haagse Bluf' van Omroep West. Het fragment van de uitzending is hier te beluisteren.


30 december 2016:

De Telegraaf plaatst een aankondiging van het boek op haar regiopagina.

9 december 2016:

Gen. Magazine besteedt wederom aandacht aan Op zoek naar George. De glossy van het CBG doet een aankondiging van de verschijning van het boek.

28 juni 2016:

De krant De Oud-Hagenaar schrijft zowel op haar website als in de papieren editie (zie onder) over de compositietekening en het boek in wording.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

31 mei 2016:

Kim geeft een lezing over 'Op zoek naar George' in het maandelijkse 'Stamboomcafé' van het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis.


4 maart 2016:

Gen. Magazine, de glossy van het CBG-Centrum voor Familiegeschiedenis, verschijnt. In deze editie een artikel van zeven pagina’s over mijn onderzoek. Ik schreef het verhaal zelf, op verzoek van de redactie. In het artikel Haagse dingen die je niet voorbij kunt laten gaan beschrijf ik vanuit mijn beleving hoe het onderzoek naar George begon, hoe het mij greep en wat ik onderweg leerde.


6 februari 2016:

In de zaterdagkrant van alle negen edities van het Noordhollands Dagblad, als ook in de IJmuider Courant, het Haarlems Dagblad, het Leidsch Dagblad en in de Gooi- en Eemlander verschijnt een artikel over George en een oproep. Het verhaal is geschreven door Ton de Lange van het Dagblad Kennemerland.


Februari 2016:

Historisch Nieuwsblad plaatst in nummer 2 van 2016 een oproep:

21 januari 2016:

In AD Haagse Courant verschijnt een groot artikel van Christy Dollen met een foto van Daniëlla van Bergen.

Klik op het artikel voor een uit te vergroten afbeelding

12 december 2015:

Het Noordhollands Dagblad publiceert een oproep in de rubriek ‘Hoornse Broeder’ van Jaap Stiemer.

16 november 2015:

In het Haags TV Journaal wordt een item uitgezonden over mijn zoektocht naar bekenden van George. Ik ging met de verslaggeefster naar de oude straat van George en werd verrast…

Klik op de afbeelding om het fragment te bekijken

15 november 2015:

KRO Adres Onbekend zendt een reportage uit, bij mij thuis gemaakt door Pien. En ik ben te gast in de studio… De Zoekbrigade heeft groot nieuws. Klik hier voor een montage van de uitzending, waarin alleen de stukken over George te horen zijn. Of ga naar de website van Adres Onbekend voor meer informatie, fragmenten en foto’s:

Klik op de afbeelding hierboven, om naar de pagina over George te gaan.


11 november 2015:

Den Haag FM interviewt mij over de zoektocht naar George voor het huis waar hij het laatst woonde:


Klik op de afbeelding om naar de website te gaan en de reportage te beluisteren

8 november 2015:

KRO Adres Onbekend zendt een oproep uit waarin ik bekenden van George vraag contact op te nemen met het programma. Klik op de afbeelding om het fragment te beluisteren:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.